2011.10.23 - Operacja OMAHA

W niedziel 23 padziernika odbyy si zorganizowane przez Grup Odwet manewry airsoftowe w Karolewie niedaleko Aleksandrowa dzkiego. Specjalnie nie uyem sowa strzelanka, gdy nie wiem czy dla tak pieczoowicie przygotowanego spotkania pod wzgldem rozkazw dla grup, umocnie w terenie jak i oglnie organizacyjnym nie byoby umniejszeniem. Wszystko dlatego, e spotkanie to miao na celu przenie nas w czasie do 6 czerwca 1944 roku, w rejon dziaa operacji Overlord, czyli ldowania aliantw w Normandii.

Na miejscu jako przedstawiciele BATu pojawiem si wraz z Ros, Larkiem i Czeczotem. Jako, e bylimy sporo wczeniej przed rejestracj uczestnikw, postanowilimy przyjrze si co te Grupa Odwet przygotowaa dla maniakw. Zawsze jest mi bardzo mio kiedy okazuje si, e organizator stan na wysokoci zadnia, jednak tym razem kiedy zobaczylimy co chopaki przygotowali na tzw. play stanlimy wryci a przez kolejne kilka minut szukalimy naszych szczk ktre opady na ziemie z wraenia. Naszym oczom ukazay si "bunkry", stanowiska ogniowe, okopy, zasieki ... czyli wszystko to co mogo zbudowa klimat tej imprezy tak jak to tylko moliwe.