Błąd
  • Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów BoT20110205_Rosiu&dMon oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.

2011.02.05 - BAT on tour - "Wizyta u Edzia"

ImageOstatnimi czasy w naszej grupie znalazo si pewne grono czonkw, ktrzy jako dodatek do swojej airsoftowej pasji wybrali marsze w penym umundurowaniu po okolicznych lasach oraz znajdujcych si tam budynkach czy bunkrach.
Tym razem jako cel naszej wycieczki wybralimy kompleks budynkw wypoczynkowych w Konewce oraz okoliczne lasy. Miejsce to jest doskonale znane przez dzkich airsoftowcw i nie tylko poniewa to wanie tam odbyy si dwie pierwsze edycje Mangusty.

Ja, czyli Rosa wraz z Czeczotem, dMonem, Rosiem i Vito wyruszylimy do Konewki w sobot(5 lutego) o godzinie 8.00 rano spod Mcdonalda na Widzewie. Po niecaej godzinie jazdy dotarlimy do celu i zaczlimy szuka miejsca gdzie zaparkowa nasze auta tak, aby nic im si nie stao. Pierwszym pomysem by parking przy kompleksie bunkrw kolejowych z czasw II wojny wiatowej. Bdc tak blisko poszlimy obejrze bunkry oraz znajdujce si w nich eksponaty. Po rozmowie z przewodnikiem po bunkrach przeparkowalimy nasze samochody w okolice pobliskich budynkw mieszkalnych. Tam zaczo si ?szpejowanie?, ktre jak zwykle troch zajo nam czasu?

Kiedy wszyscy byli ju gotowi, ruszylimy lasem w stron strwki oraz bramy do caego orodka.
Pierwszym przystankiem byy 3 wiksze budynki uywane kiedy jako stowka oraz pawilony mieszkalne. Tam stworzylimy kilka ciekawych akcji, z ktrych zrobilimy kilka lanserskich fotek.

Pniej poszlimy do gwnego celu naszej wdrwki czyli do ?Willi Gierka?. Tam zdjlimy nasze plecaki i rozpoczlimy pogawdk zjadajc w tym czasie due iloci krwek (oczywicie wiadomo kto zjad najwicej).
Willa to rwnie idealne miejsce na przeprowadzenie kilku krtkich akcji i zrobienie nastpnych lans-fotek.

C, nadszed czas, by uda si w dalsz drog... Wszyscy poszlimy za dMonem, ktry uparcie chcia znale w lesie budynek zaznaczony na mapie. Po dotarciu na miejsce, budynek okaza si punktem poboru wody.
Warunki w lesie byy do cikie. Po roztopach wszdzie byo duo bota, a gdzie nie gdzie mona byo spotka jeszcze lekko zamarznite kaue? Te warunki odbiy si te na wygldzie naszych mundurw, co wida na kilku zdjciach?
Ok. godziny 14:30 obralimy kurs na samochody. W poowie drogi zauwaylimy grup ok. 6 saren, ktre biegy przecinajc drog po ktrej szlimy. Wbrew zapowiedziom synoptykw pogoda bya wzgldnie adna poza silnym wiatrem.

Po dotarciu do samochodw zdjlimy oporzdzenie, co przynioso nam wielk ulg. Z racji tego, e marsz by wyczerpujcy i trzeba byo uzupeni stracone kalorie natychmiast ruszylimy do Spay aby zje pizze. Do odzi dotarlimy ok. 17.30 i wszyscy zmczeni ale szczliwi rozjechalimy si do swoich domw.

Galeria zdj [Autorzy: dMon i Rosiu]

{gallery}BoT20110205_Rosiu&dMon{/gallery}