2010.05.16 - OPERACJA GREEN DAY - I urodziny Grupy ODWET

ImageW dniu 16 maja w poddzkim Karolewie odbya si ju druga odsona ?OPERACJA GREEN DAY?. Byy to zarazem pierwsze urodziny Grupy Odwet. To fabularne spotkania stanowia walka wielkich korporacji i sojuszy midzynarodowych o rzadki minera o nazwie Green Day. Substancja ta ma ostatecznie odsun na tysic lat grob kryzysu energetycznego spowodowanego wyczerpaniem z ropy. Ostatnia niezdobyta przez siy korporacji ruda znajduj si w Europie wschodniej na Wyynie Kozowskiej.
Na imprezie zjawilimy si w skromnym acz reprezentatywnym skadzie: Rosa, Stefan, Vito i Czeczot. Na miejscu okazao si, e z przewidywanych 120 osb wiele przestraszyo si lekkiego deszczyku i zostao w domu - Ich strata. Z parkingu przeszlimy w stron punktu rejestracji gdzie otrzymalimy karty graczy, rozkazy, pamitkowe czerwone opaski ze znakiem grupy- diabem tasmaskim oraz talony na grochwk.

Rozgrywka przepywaa pynnie i w miej atmosferze. Na pochwalenie zasuguje klarowny system trafie i leczenia rannych. wietnie wpisujcy si w luniejszy klimat urodzinowej strzelanki. Sam scenariusz nie pozwala si nudzi ani nie dawa wraenia bycia sztucznie sterowanym. Ostatecznie zwyciyy wojska korporacyjne, zajmujc ostatni rud Green Day. Jednak nie chodzio tutaj o wynik a o dobr zabaw i radosn wymian kompozytu.

Po strzelaniu przyjecha wyczekiwany poczstunek w postaci gorcej grochwki, nawiasem mwic wymienitej. Po odpiewaniu tradycyjnego sto lat, wrczeniu skromnego acz tradycyjnego upominku pynnego musielimy si poegna i wraca do domw. Z mojej strony chciabym najserdeczniej podzikowa Grupie Odwet za zorganizowanie wietnego spotkania i jeszcze raz yczy Wam wszystkiego najlepszego, bo naprawd tworzycie wspaniay klimat. Dzikuj take wszystkim przybyym, ktrzy nie przestraszyli si pogody.

Tekst: Czeczot
Foto: Ghost ? Grupa Odwet

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdj z tej imprezy >>>